Door het leven als Viking

 Dag 10

Goeiemorgen

Het was vandaag een dag waar we heel vroeg opstonden. Om 6u05 was iedereen vertrekkensklaar voor richting het station te stappen. Daar namen we een bus richting Trelleborg. Het was toch eventjes rijden naar daar, dus sommigen deden de oogjes toe. We kwamen toe rond 7u30 in Trelleborg freeschool. Waar we als eerste een school bezochten. We kregen eerst een rondleiding in het oudere gedeelte van de school en erna gingen we naar het nieuwere gedeelte. Toen we hier binnenkwamen deden we onze schoenen uit en verzamelden we allemaal in de turnzaal. Daar zongen de Deense leerlingen een liedje en deden een kort gebedje. Erna zongen ze nog eens een liedje. Dit is het ochtendritueel van de school. Hierna werden we opgesplitst in 2 groepen. De eerste groep volgde een les Lichamelijke Opvoeding. Daar deden we een opwarmingsspel met een bal. Nadien hebben we een soort baseball gespeeld, maar met een parcours en obstakels.

                   
De andere groep ging naar de keuken gaan kijken. Daar waren ze aan het koken. Nadien wisselden de groepen om. Vervolgens nam iedereen een kijkje in een klas van oudere leerlingen en legden ze ons uit wat ze gingen doen. Hier mochten we samen met hen in de natuur op zoek naar dieren en kruiden. We mochten ruiken en proeven van de wilde kruiden. Na een wandeling gedaan te hebben, mochten we in de lerarenkamer iets drinken. 


Nadien vertrokken we naar Trelleborg, het Vikingmuseum. Om 11u kwamen we aan in het museum. We startten binnen, daar kregen we uitleg over het ontstaan en over de artefacten van de Vikings. 



                                
Na de informatie en rondleiding binnen kregen we buiten nog wat meer informatie en leidde de gids ons rond in het Vikingdorp. Na de rondleiding kregen we de kans om te eten. Na de middaglunch gingen we boogschieten, zwaardvechten, stokje trek en touwtrekken. 


                             
Eenmaal we terug in het huisje waren, mochten we eventjes uitrusten en wie wou werkte verder aan de PowerPoint voor vrijdag. Ook mochten we iemand extra verwachten in ons huisje, dat was de directrice (mevr. Van Quickelberghe). Deze avond hebben we nog het spel Homo Erasmus verder gespeeld en een gezellig kampvuurtje gemaakt.

Tot morgen! 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Succesfully arrived!

Een bewogen dag

Velkommen til Denmark!