Eerste stagedag voor 7BTB

Hallo Allemaal

Vandaag was het de eerste dag van de stage voor Ouderenzorg. We waren allemaal heel zenuwachtig en benieuwd naar de rusthuizen in Denemarken en hoe ze de ouderen verzorgen en behandelen op basis van leerdoelstellingen.
Het was een zeer productieve en spannende dag.
Wij hebben namelijk een introductie gekregen van het personeel in het rusthuis, het was heel anders dan in België.
Zo modern en hygiënisch.
We hebben ook de ouderen leren kennen, hun routine, hun gewoontes en uiteraard hebben we ook ons zelf voorgesteld.
De ouderen waren meestal wel enthousiast, er waren uiteraard ook ouderen die verandering en nieuw personeel niet echt aanvaarden. Het is heel belangrijk voor hen dat ze in hun vertrouwde omgeving blijven.
Het was een zeer uitdagende eerste stagedag!

Terwijl wij onze eerste stagedag hadden, stelde Kinderzorg hun eerste spelletje voor aan de kinderen. Ze hebben alles zo goed mogelijk proberen uitleggen, letterlijk met handen en voeten! ;)

Na de stage was het toch wel even tijd voor een rustmoment, we hebben samen geluncht en een pauze genomen. Dan hadden de dames het fantastische idee om te gaan zwemmen, dat was een uitdaging hoor. De leerlingen vonden het fantastisch om van de grootste springplank te springen, of toch sommigen onder hun ;) In het zwembad was er een wondermooi zicht op het nabijgelegen meer. Nadien ontdekten de zwemsters dat men in Denemarken veel minder gêne kent: iedereen doucht er gezamenlijk naakt. Dat was voor hen toch wel een brug te ver.        


Na de meest avontuurlijke zwemsessie was er toch wel tijd voor een verrassing, eentje waar we o zo lang op hebben gewacht. Met de introductie van de directeur werd alles opeens heel spannend!

It was all about finding the money. We speelden 'Wie zoekt, die wint' waarbij de leerkrachten geld verstopt hadden in ons verblijf. Bij aanvang werd een tactiek besproken om zoveel mogelijk geld te vinden.
Er werd heel competitief en enthousiast meegedaan. Nadat de resterende tips gegeven werden, kregen de leerlingen hun beloning te horen: 1200 DKK voor de groep. 

Sommige leerlingen sloten de avond af met een zonsondergang bij het meer.
Het was een heel leerrijke en interessante maandag vol met verschillende gevoelens en nieuwe uitdagingen.

Alisha

Reacties

Populaire posts van deze blog

Succesfully arrived!

Een bewogen dag

Velkommen til Denmark!