Voorbereiding stages Denemarken: woonzorgcentra

Tijdens de voorbereidende reis bezochten we alvast twee van de drie stageplaatsen, namelijk Blomstergarden en Lützenvej.

Beide voorzieningen bestaan uit verschillende woonunits, waarvan elk gebouw veertien bewoners per verdieping telt. Iedere zorgvrager beschikt over zijn/haar eigen appartement. 

De kamer van de bewoner wordt gezien als zijn/haar woonst en wordt volledig door henzelf ingericht. De huiselijke sfeer wordt nog extra in de hand gewerkt door de specifieke inrichting in de gezamenlijke woonkamer en keuken.

Bovendien wordt er serieus geïnvesteerd in ergonomische hulpmiddelen die het comfort van zowel de zorgvrager als het personeel alleen maar ten goede komt. Elke kamer is voorzien van een passieve plafondlift, een persoonlijke actieve lift en een volledig aangepaste badkamer.

Het grootste verschil met onze WZC is de personeelsbezetting: drie zorgkundigen nemen de zorg van de veertien bewoners op zich. En daarnaast is er ook één verpleegkundige die voor de twee units de verpleegkundige taken voor zijn/haar rekening neemt. 

Al deze aspecten zorgen er tezamen voor dat de holistische visie op zorg in de praktijk kan worden gerealiseerd. 




Reacties

  1. Ik kijk er al naar uit om hier stage te lopen met de lln😘!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super leuk om jullie werk te kunnen volgen.Doe ze daar de groeten,we komen er bijna aan

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een meerwaarde voor onze leerlingen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dit lijkt me super!! Wauw!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Succesfully arrived!

Een bewogen dag

Velkommen til Denmark!