Voorbereiding stages Denemarken: kinderopvang

We kregen begin dit schooljaar van onze Deense collega Internationalisering een andere locatie toegewezen. Hierdoor wordt onze bestemming voor dit schooljaar Slagelse. Ook in deze stad is er een opleiding Zorgkundige en Begeleider in de kinderopvang, die tevens ook enthousiast is over ons project. Tijd dus voor een organiserende reis!

We werden in contact gebracht met twee kinderdagverblijven, Troldebo en Hesselgarden, waar onze leerlingen in april welkom zijn. 

De Deense pedagogische visie legt sterk de nadruk op de band met de natuur. Na het ontbijt gaat iedereen naar buiten in zo goed als alle weersomstandigheden. 

Er wordt zo weinig mogelijk gewerkt met geleide activiteiten. Zo leren kinderen hun eigen spel ontwikkelen doordat men hen een uitdagende omgeving aanbiedt. Hierdoor worden de kinderen aangemoedigd hun fantasie te gebruiken en zelf op ontdekking te gaan. Wij waren alvast onder de indruk!


In Denemarken is er één begeleider per vier kinderen (1 tot 6 jaar), wat zorgt voor een kwaliteitsvollere opvang, een rustige sfeer en meer aandacht voor het welbevinden en de betrokkenheid van elk kind. 



Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Succesfully arrived!

Een bewogen dag

Velkommen til Denmark!