Bezoek Odense

Odense, een gezellige stad die veel karakter uitstraalt. Of je nu komt om de sfeer op te snuiven of om een stukje geschiedenis te ontdekken, er is voor elk wat wils. Zo zijn er uitgestippelde wandelroutes, verschillende boottochten, diverse musea, gezellige winkelstraten...

Na het parkeren van de wagen wandelden we door het prachtige Munkemose Park om tot bij het stadscentrum te geraken. 

Onze eerste stop was het Tidens Samling Museum waar we terug in de tijd gekatapulteerd werden. Het museum bestaat uit negen kamers, beginnend bij het jaar 1910 en eindigt bij 1990. De interieurinrichting, de aanwezige voorwerpen en kledij zijn telkens typerend voor de periode die ze voorstellen. Men mag op eigen initiatief zichzelf verkleden en de ruimtes ontdekken. Heel wat herinneringen komen hier naar boven, dit is dus reminiscentie ten top!


Onze volgende halte was het H.C. Andersen Hus. Dit is een museum waar men, a.d.h.v. geluidsfragmenten (koptelefoon) en visuele voorstellingen, hedendaagse kunst gebruikt om op ontdekkingstocht te gaan doorheen het leven van H.C. Andersen.

Men wordt ondergedompeld in een sprookjesachtige wereld waar zowel kinderen als volwassenen zich naar hartenlust kunnen uitleven. Of je nu verkleed loopt als prins(es), nar, wolf, elf... niemand kijkt hier raar van op. 

Op de terugweg naar de auto doorkruisten we de avonturentuin (Eventyrhaven). Ook hier staat de wereld van H.C. Andersen centraal. 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Succesfully arrived!

Een bewogen dag

Velkommen til Denmark!